maanantai 20. syyskuuta 2010

Terkut Luzernesta - Kultaisen ruusun festareilla jännitetään taas @theRosedor


Vau, olen immareltu! Olen mukana Kultaisen ruusun tv-festivaalin juhlatuomaristossa! Ruusut jaetaan tänä keskiviikkona 50. kerran. Meidän tuomareiden tehtävänä on löytää 515 ehdokkaan joukosta voittajat 11 kategoriassa. Lisäksi eri kategoroiden voittajien eli Hopearuusujen joukosta tuomaristo valitsee vuoden kaikista parhaimman ohjelman, joka saa sen himoitun Kultaisen ruusun.

Tuomaristoon kuuluu tänä vuonna yhteensä 35 television ammattilaista 20 eri maasta ja neljältä eri mantereelta.

Tuomarointi on ollut tosi ainutlaatuinen mahdollisuus päästä katsomaan televisiota ja puhumaan siitä yhdessä maailman parhaiden tv-ammattilaisten kanssa. Kisassa genret vaihtelevat visailuohjelmista balettiesitysten taltiointeihin ja realitystä taiteelliseen draamaan, mutta silti tuomaristo voi jakaa vain yhden Kultaisen ruusun. Keskustelu oli herkullista, räväkkääkin ja lopulta voittaja valittiin niukalla äänienemmistöllä.

Piilokamera naurattaa yhä ja Suomi nousuun!

Vuoden 2009 parhaimpien ohjelmien kunniaksi tuomaristo on tutustunut myös kaikkien aikojen voittajiin. On ollut kiinnostavaa, että vaikka monimediasta puhutaan täälläkin paljon, itse tv-sisältö on muuttunut yllättävän vähän. Nykyisin ja aina ennenkin parhaan televisioviihteen sisältö nojaa samoihin perusilareihin. Esimerkiksi komedioissa taitavan näyttelijän ilmeet juuri oikeissa kohdissa, kaatuileminen, piilokamerat ja lähes epäsopiva käytös naurattavat kaikilla vuosikymmenillä.

Suomalaisia ohjelmia on kilpailun finalistien joukossa mukana tänä vuonna peräti kaksi. SuomiD-sarjaan kuuluva Päivä ennen kuolemaa (Aitomedia/Nelonen) kisaa parhaan realityn palkinnosta mm. Top Gearin kanssa (!!!). Kultaisen ruusun perinteisesti laadukkaasssa komediasarjassa on mukana Ihmebantu (Filmiteollisuus/Yle).

Onnittelut ja kiitos Rose d'Or!

Kultainen ruusu on vanha arvostettu tv-festivaali, joka on nyt muutoksen kourissa. Ennen tänne tultiin varta vasten katsomaan ohjelmia eri maista. Nyt netissä voi katsella televisiota kaikkialta maailmasta, joten festarin merkitys on ammattilaisten keskuudessa vähentynyt, vaikka palkintoja yhä arvostetaankin.

Mielestäni festarin kannattaisi nyt satsata hienoihin seminaareihin ja verkostoitumisen pönkittämiseen - livenä käytävän keskustelun voimaa ei netti koskaan pysty murtamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat