maanantai 23. marraskuuta 2009

TalentSuomi 1 051 000 - uusi katsojaennätys Neloselle. Miksi ja miten?


Tänä aamuna sähköpostini toi minulle iloisen graafisen sanoman. Hallelujaa - Talent jää historiaan ensimmäisenä Nelosen miljoonaluokan ohjelmana ikinä. Onnittelut ohjelmantekijöille FremantleMediaan ja hyvä me!

Edellinen ennätys oli Levottomat-leffalla (955 000) ja siitä on aikaa liki vuosikymmen. Eikö median pitänytkään pirstaloitua?

Miksi TalentSuomi toimii? Kuuntele oodini Talentille RadioAallosta (kolumni 17.11) tai sama tekstinä alla.


Tunnen itseni ihan sukurutsaajaksi. Vaikka olen Nelosella töissä ohjelmapäällikkönä ja tiedän kaiken Talent Suomesta, olen silti rakastunut henkilökohtaisesti omaan ohjelmaamme. Tunnen syyllisyyttä siitä, että olen Talenttiin näin retkahtanut, mutta en voi nyt tunteilleni mitään. Talent Suomi on kaikkea sitä, mitä itsekin televisioltani haluan.

Syksyn televisiotapaus Talent Suomi huipentuu sunnuntaina. Finaalissa ennakkosuosikkeja on kolme ja he ovat keskenään hyvin erilaisia. Markku on vanha iso mies, jolla on upea kyyneleet silmiin tirisyttävä iso ääni. Iina on pieni tyttö joka laulaa ja esiintyy itsevarmasti, mutta ei yritä näyttää yhtään britneyspearsilta. Ja Elmeri on komea nuori mies, joka heiluttaa keppejä esityksessä, jossa yhdistyy hurja itsepuolustuslaji sekä tanssikoreografia. Kaikki esitykset ja esiintyjät ovat keskenään raikkaan erilaisia. Rakastan erilaisuutta.

Talent Suomessa voi pärjätä sellaisena kuin on. Taitavuus on tärkeää, mutta kisassa voi voittaa myös valloittavalla persoonalla ja puhtaalla esiintymisen ilolla. Jokainen esiintyjä on aito oma itsensä eikä ketään ole pakotettu mihinkään muottiin. Syksyn suurimmassa tosiTV-ohjelmassa kaikki on totta ja jokainen esiintyjä saa olla juuri sellainen kuin on. Me emme käsikirjoita tilanteita, joihin kilpailijat vain upotetaan. Nyt TosiTV on taas totta. Ja minä rakastan aitoutta.

Kaikista tärkein televisio-ohjelmassa on sen katsoja. Ohjelma on valmis vasta, kun se sytyttää jonkin suhteen jokaiseen katsojaansa kotisohvilla. Joskus hyvät tv-ohjelmat ovat fiksuja ja joskus aivotonta viihdettä, mutta hyvä ohjelma ei ole turha. Television tehtävä on tarjota kansalle ajatuksia ja sirkusviihdettä, ja tätä jälkimmäistä Talent edustaa ketään satuttamatta. Talentissa ovat rinta rinnan ovat lapsitähdet, tanssijat, laulajat, stripparit, dragqueenit ja vatsastapuhujat. Kaikki saavat tasavertaisen mahdollisuuden menestykseen eikä ketään naureta ulos. Minä rakastan reilua peliä.

Teen työkseni televisiota ja ehkä siksi televisio minua harvoin henkilökohtaisesti hetkauttaa. Nyt kuitenkin on päässyt niin käymään ja se on kyynistyneelle ammattiminälleni ihana muistutus. Minä rakastan televisiota – ihan oikeesti, enkä vain virkani puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat